Boerderij

Koffie bij Kampeerboerderij de Straat-hof Taart bij Kampeerboerderij de Straat-hof Kampeer bij Kampeerboerderij de Straat-hof

Bestand 12-01-17 20 46 48.jpeg

 

De Straat-Hof

De derde generatie Straathof boert hier. De ouders van Aad zagen veel veranderen in het boerenbedrijf. De werkmethoden veranderden maar wat hetzelfde blijft is de continue zorg voor vee en gewas. Onder alle weers- en marktomstandigheden.

Bij de Straat-Hof bent u op het juiste adres wanneer u op zoek bent naar een fijne kampeerboerderij  of  een bijzondere vergader/ educatie/feestlocatie, ervaar de gezelligheid op een echte boerderij in het noorden van “ het Groene Hart ”.  

Het leven op de boerderij willen wij graag met u delen en dit is mogelijk op verschillende manieren.

Op onze boerderij exploiteren we naast de melkveehouderij ook een camping waar het genieten is voor jong en oud. Het kampeerveld biedt plaats voor ca. 40 kampeermiddelen. Er is volop speelgelegenheid voor de kleintjes op het veld en op de boerderij. Met een vakantie op deze camping neemt u een kijkje in het boerenleven , maak je kennis met de dieren en hun leven op de Boerderij. Boer Aad & Petra staan er altijd voor open vragen te beantwoorden en een handje meehelpen is zeker toegestaan! Tijdens de schoolvakanties zijn er regelmatig leuke activiteiten voor onze campinggasten . Er is een gezellig Boerenterras en horecaruimte waar allerlei heerlijkheden uit eigen keuken worden geserveerd. Van juli tot 1 oktober is er ook een een heus Maisdool-hof voor bezoekers.

De gezellige verblijfsruimten"de Oude Stal" , "de Pinkenhof"studio "de kalver-Hof" het "boerenbed" de Skybox "het Hoefgat" en "de Barg" bieden u de mogelijkheid om te vergaderen educatief bezig te zijn of een feestje te geven op onze locatie je kunt bij ons zelfs overnachten met een groep. 

De Boerderij

De derde generatie Straathof boert hier. De ouders van boer Aad verhuisden in 2015 naar een seniorenwoning op enige afstand. Wat zagen zij veel veranderen in ons boerenbedrijf. De werkmethoden veranderden maar wat hetzelfde blijft is de continue zorg voor vee en gewas. Onder alle weers- en marktomstandigheden.

Onze koeien

Inmiddels is er op het bedrijf een koppel van 50 koeien. Ze lopen vrij rond. In de zomer deels in de wei. In de stal laten zij hun haren kammen door een elektrische borstel, liggen ze te chillen op waterbedden en gaan ze ieder met een eigen ritme naar de melkrobot. Al sinds 2008 melken wij  met een robot, en sinds november 2015 met een nieuwe versie. Check ook eens  www.lely.com/astronaut als je wilt zien hoe dat gaat. De staldeuren staan op de Straat-Hof altijd open en voel je vrij onze koeien te aaien en of hun voer aan te vegen. Wie weet ontdek je een kalvende koe? In iedere burger schuilt wel een boer of boerin.Je kunt zelfs 24/7 plaatsnemen bij de robot op een daarvoor beschikbare bank en je verwonderen  over de techniek en de precisie waarmee het melken gebeurt terwijl de koe zich tegoed doet aan haar biks.

En hoe de koeiendame na het melken het pand weer verlaat en de kudde weer opzoekt.

Van kalf tot koe

De kans is groot dat er een kalfje geboren wordt gedurende jouw verblijf hier op de Straat-Hof, dan mag iedereen komen kijken! De kalfjes die er geboren worden, worden twee weken goed verzorgd in hun eigen Hok waar zij natuurlijk ook geaaid en geknuffeld  mogen worden.

De kalfjes krijgen de eerste dagen melk uit een fles en daar kan altijd bij geholpen worden. Moeder en kind blijven maar kort bij elkaar na de geboorte.

Dit vanwege:

– Voorkomen dat er een sterke hechting ontstaat;

– Onthechten na langere tijd maakt de koe van streek en staat haar herstel in de weg;

– Het kalf krijgt zo controleerbaar de juiste en de juiste hoeveelheid melk (de eerste melk van de koe die gekalfd    heeft, heet biest);

– De infectiedruk is buiten de koeienstal vele malen lager;

– Kalveren worden net als wij geboren zonder weerstand.

De dieren op de Straat-Hof

Op de Straat-hof wonen een heleboel dieren zoals  koeien en kalveren, waarvan Lola de koe en Helga en de Lakentjes de meest bekenden zijn, de pony Annie, de alpaca's Lodewijk de Bruin en Josephine de Wit , de ezels Mathilde en Gertrude (Alf) een aantal konijnen , eenden , kippen, Brum de kater en niet te vergeten Aagje, Pien en Kado onze nieuwsgierige geiten en het huishondje Sjaan.

De Straat-Hof dieren zijn heel aaibaar en vriendelijk !

Kamperen bij de boer…

Kampeerboerderij de Straat-Hof is in 1996 ontstaan en biedt 40 kampeerplaatsen die zijn voorzien van elektra. De camping is opgedeeld in 5 delen: Binnen-Hof links, Binnen-Hof rechts, Boerlevaar Noord, Boerlevaar Zuid en PolderZicht. De laatstgenoemde ook uitermate geschikt voor een verblijf met een camper. Wij streven ernaar het kampeerveld mooi groen en begroeid te houden. Om dit te bereiken is het niet toegestaan met de auto het veld op te rijden. We rijden zelf uw caravan op het veld en voor campers hebben wij verharde plaatsen. Uw bagage kunt u in stijl naar de caravan brengen; met de daarvoor bestemde kruiwagens.

Bij kampeerboerderij de Straat-Hof kampeert u op een modern melkveebedrijf. U kunt op verschillende manieren in contact komen met het boerenleven. Als u de camping afloopt bevindt u zich meteen al op de boerderij. Daarnaast ziet u de meeste dagen van de zomer, de koeien in het naastgelegen weiland lopen.

Op het bedrijf is het ook mogelijk zelf kennis te maken met het werk op de boerderij. Zo kunnen wij ook altijd wel hulp gebruiken bij het voeren van de kalfjes of met het ophalen van de koeien uit het weiland.

 de Straat-Hof is de plek waar je echt kunt ont-moeten

Contactgegevens

Kampeerboerderij de Straat-Hof
Willem van der Veldenweg 57
2451 BB Leimuiden
info@straat-hof.nl
06 - 53 86 46 86

Facebook

 
 


App_Store_web.png Play_Store_web.png